söndag 9 augusti 2009

Akvarellkurs i Skärhamn


Till höger, Kristina Bength under en genomgång på kursen.

Gästateljéerna, (photoshoppat nattfoto) där jag bodde, mitt mot akvarellmuseet.

Jag har tillbringat en helg med en tredagarskurs på Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn. "Akvarellmåleriets många dimensioner" hette kursen som leddes av Kristina Bength, en ung framåt och intressant konstnär. Om ni går in på denna länk så kan ni se hur (extremt)skicklig hon är. Jag har fått med mig många nya impulser och kunskaper från dessa dagar som jag kan ha nytta av i mitt arbete med bild- och formeleverna.
På Akvarellmuseet visas en stor utställning av Elsa Beskows verk. Det är många som ler igenkännande och hela lokalen doftar av nostalgi. Elsa Beskows böcker och bilder är en sån självklar del av många svenskars kulturarv. Jag visste inte så mycket om Elsa mer än att jag har läst/tittat i en del av hennes mest kända böcker. Nu har jag fått en ny bild av denna enastående kvinna som absolut inte var konservativ med den tidens mått, fast man med våra ögon lätt skulle tro det, utan en modern yrkeskvinna fostrad i bland andra Ellen Keys anda.
Några mycket sköna dagar blev det också. Vädret var finfint och jag fick tid till att måla, visserligen i den svåra akvarelltekniken, men ändå.
Länk till mer info

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Låter helt underbart att få spendera 3 dagar på Akvarellmuseet i Skärhamn. Jag har varit där ett antal gånger men inte gått någon kurs. Var det bra kvalitè på kursen? Kanske något för nästa sommar.

bildläraren sa...

Jag var helnöjd med kursen!