fredag 3 oktober 2008

(musikvideon)

Pratade lite med två elever om 80-talsmusik idag, blev förvånad över att de kände till och gillade den musiken. Senare, ja nu ikväll kom jag att tänka på en video av New Order från 1989. En av de videos jag minns bäst från den tiden. Musikvideons ställning har försvagats idag jämfört med på tex 80- och 90-talet. MTV har ju fullständigt spårat ur, tycker jag, antagligen för att jag är gammal. Förr kunde vi få in MTV2 där man visar musikvideos och inte en massa s k i t . Tyvärr tog CanalDigital bort den kanalen.
Alltså, åter till videon med New Order. Anledningen till att jag kom ihåg den var att här kan man tänka sig att man vill visa på syftet med musikvideon. Syftet är att sälja en produkt och då kan man lika gärna göra det på samma sätt som om man sålde tvål, smink eller parfym. Hursomhelst är det snyggt gjort och nyskapande för sin tid. Sen är det ju en bra låt också.
Länk till videon jag pratar om.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ah... New Order, vilka hjältar! Världens mest sålda maxisingel, på hederlig vinyl, är också en skön låt. http://www.youtube.com/watch?v=ts9r0QHuFHw&feature=related

Jag tycker om hunden. Som alla gör?
/rörligbild läraren