fredag 23 april 2010

Ettornas valörteckningar

En del valörteckningar är klara nu. Jag kommer att visa upp de färdiga här senare. Här kommer en bild med några detaljer så länge.

pappers-skräp

Lite papper låg och skräpade på en bänk i början av en lektion med "indvalare" i tvåan. Jag vet inte men plötsligt infann sig en struktur.


onsdag 14 april 2010

-streetsomnium-

Victoria och Lisa som går Bild och Form, Naturestet har utställning på "En trappa ner" här i Varberg. De visar målningar i acryl och blandteknik. Utställningen kan ses som en redovisning av deras projektarbeten. En mycket bra utställning av två tjejer som utvecklats i ditt bildskapande och hittat rätt i uttrycket.


torsdag 8 april 2010

Tomás Saraceno

Konstnären och arkitekten Tomás Saraceno är årets gästkonstnär på Bonniers konsthall. I en av installationerna med titeln "14 miljarder" har han med hjälp av skiktlaser avbildat ett spindelnät för att sedan kunna bygga en tredimensionell modell av svart nylontråd i skala 16:1. Otroligt komplext och tidsödande arbete för någonting jag inte riktigt förstår vitsen med. Vackert och gränsöverskridande samarbete mellan vetenskap och konst, javisst. Men Saracenos molnstrukturer, flygande städer, rymdhissar och futuristiska bostäder var ändå behållningen av utställningsbesöket för min del.
Tomás Saraceno är född 1973 i Argentina, bor och arbetar i Frankfurt.

Gick en promenad i Stockholm

Det kändes att det var vår i luften och vid ett hörn (Drottninggatan Strömgatan) satt en hemlös. Bronsskulpturen är gjord av den brittiska skulptören Laura Ford, född 1961. Den ingår i hennes skulptursvit Rag and Bone där skogens djur befinner sig i de hemlösas utsatta situation. Ford är verksam i London och är bland annat representerad på Tate Modern.
Titta gärna in på Situation Stockholms hemsida.