fredag 23 april 2010

Ettornas valörteckningar

En del valörteckningar är klara nu. Jag kommer att visa upp de färdiga här senare. Här kommer en bild med några detaljer så länge.

2 kommentarer:

Moe sa...

Hej! Jag är en elev som går i nian och har planer på att välja estet-bild hos er. Jag är extra intresserad av fotografi och undrar hur mycket foto ni har på den linjen? Jag undrar också om det är stora klasser? Är väldigt tacksam för svar!
MVH Moe

bildläraren sa...

Hej Moe!
I Bild och Form-kurserna har vi inte så mycket foto. Valörteckningarna som ettorna håller på med nu bygger i och för sig på egna foton som de tagit kring skolan och redigerat i Photoshop men för övrigt så är det mest teckning och måleri i bildkurserna. Däremot så väljer nästan alla bild-och formelever att läsa kursen Fotografisk bild A. Den går i åk 2 och en del fortsätter med Fotografisk bild B i åk 3. När man går i åk 3 och läser bild och form fördjupningskursen kan man också jobba med foto eller digital bild. I kursen ska man kunna fördjupa sig och hålla på med den teknik man gillar bäst. I en stor uppgift nu så har tre av mina elever arbetat med foto/digital bild.
Din andra fråga om storleken på klasserna kan man besvara med att det är ungefär 30 elever i själva klassen när man läser kärnämnen dvs Svenska, Engelska Matte Historia mm. Bildgrupperna dvs när man läser sin inriktning, där varierar gruppernas storlek beroende på hur många som läser bild, drama, dans musik eller mode. De senaste åren har grupperna legat på mellan 6 och 16 elever. Har du fler frågor eller vill du komma på studiebesök så ring eller mejla. Du hittar min adress och mitt nummer på Peder Skrivares Skolas hemsida.
mvh
Berny Engström