onsdag 26 januari 2011

Bildrapport från småkryps-projektet

När stengodsleran är bränd limmar vi på ståltråd som stöd för ben mm täckta av självhärdande lera. Sen ska vi försöka få fram färgerna med hjälp av sprayfärg, glasfärg etc. Utställning v. 8 - Vi hinner.


torsdag 20 januari 2011

Lite om tvåornas Småkrypsprojekt

Vecka 8, på sportlovet, kommer det att vara en utställning på Naturrum Getterön som handlar om de små djuren i vår natur som bryter ned och tar hand om döda växter och djur. På den utställningen ska vi vara med. Tvåorna bygger så realistiska skulpturer som möjligt av skalbaggar, maskar, sniglar mm i stengodslera. Vi bränner godset i stengodstemperatur så att de blir riktigt hållbara sen lackar vi med sprayfärger. Tunna delar som ben och känselspröt bygger vi upp med ståltråd epoxy-lim och lufthärdande plastlera eftersom det blir för känsligt att göra de fina detaljerna i stengodslera. Tyvärr har redan ett par av verken gått sönder vid skröjbränning. Då blir det som vanligt att bryta ihop och komma igen och hoppas att det blir klart i tid.

Fördjupningsuppgift i trean

I treornas fördjupningsuppgift ska de arbeta med en speciell person som de har valt. Eleverna gör bilder, skulpturer mm som skildrar en person på ett subjektivt sätt. Eleverna kan i princip fritt omskapa personens biografi och skapar en form av "motminnen". de har valt att jobba med så skilda personer som "morfar", "marilyn manson", "doktor död", "John Lennon" mfl.
Nadia (på bilden) håller på med Harvey Milk, den förste öppet homosexuelle mannen som valdes till ett politiskt ämbete i Californien och som stred för de homosexuellas rättigheter. Här jobbar hon på en stor akvarell som föreställer en tidig variant av "Prideparaderna" i San Franscisco.

Fullmåne

Aaaaa... det var en så fin fullmåne när jag kom till jobbet i morse.

fredag 14 januari 2011

Små men fina skulpturer

Måste bara visa några av Adrians skulpturer. De är rätt små i verkligheten men är riktigt bra modellerade och med fin ytbehandling. Adrian går i trean och de två översta bilderna hör till en uppgift i bild och form fördjupning som jag kommer att visa mer av i framtiden.
("Jovi" lufttorkande plastlera har han använt.)