tisdag 31 augusti 2010

ätbART

Två bilder från idag när tvåorna håller på med temat ätbART som ska ställas ut på Varbergs Fästning sista helgen i september. Det kommer att bli traditionellt måleri, collage mm men även verk gjorda av ris, linser, bönor, pasta, melon, marsipan, godis mm.

söndag 29 augusti 2010

Mikael Ericsson på Varbergs fästning

Jag var en av dom som missade Mikael Ericssons installation "Underjordisk verksamhet" på Fästningen i somras. Som tur är kan man ser verket i en mögelfri YouTube-version HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR
"I Torsdags plockade jag ner min installation som funnits att beskåda hela sommaren i Vita Munkens fuktiga miljö (Varbergs Fästning).
Alla konstverk var täckta av grönmögel men för allergiker så ligger nu en dokumentation av utställningen på YouTube:"

onsdag 25 augusti 2010

Hösttermin

Äntligen (eller?) är sommarlovet över. Rosenfredsskolan känns fortfarande lite sömnig efter lovet. Enda skillnaden är att det står fler cyklar och mopeder utanför.
Fast vi måste snart accelerera och dra på för vi har mycket att göra. Vi ska jobba fram en utställning på Varbergs fästning till den sk Mickelsmäss-utställningen. Ätbart, eller ätbART kanske man ska säga att utställningen ska heta. Mina tvåor jobbar på idé-stadiet med temat konst och mat. Konst av ätbara material eller konst som helt enkelt handlar om mat. Bråttom har vi i varje fall för utställningen äger rum sista helgen i september.