tisdag 22 juni 2010

Roger ska få en korv!

En av mina ettor gjorde denna som en fin present till sin pappa på födelsedagen. Jag har inte stått modell fast man kanske skulle kunna tro det.

Kavlade småskulpturer av ettor

Kavlingstekniken är rätt tacksam att jobba med om man vill göra lerskulpturer. Dessa är rätt små men naturligtvis kan man gå upp i storlek om man vill. Då är det helt enkelt brännugnen som begränsar storleken. Här visar jag bara ett litet urval av det som mina ettor gjorde i slutet av läsåret. En del glaserade vi andra nöjde vi oss med skröjbränning och sen målning med sprayfärg och i vissa fall glasfärg. Vi använde oss av vit stengodslera.






måndag 14 juni 2010

onsdag 9 juni 2010

Sista helgen för "Färg" på Louisiana

Jag vill verkligen rekommendera utställningen "Farven i kunsten". Utställningen bygger på Werner and Gabrielle Merzbachers enorma samling, kanske världens förnämsta privata konstsamling. Med på utställningen finns måleri från den tidiga modernismen och framåt. Personligen blev jag extra glad av att få se målningar av mina favoriter Kandinsky och Max Beckmann där. Fast det fanns också modernare saker som exempelvis den japanska konstnären Kusamas installation "Gleaming lights of the souls" från 2008. Det är inuti den installationen som jag befinner mig på bilden nedan. En mycket speciell (andlig/knarkig) upplevelse. Men som sagt, utställningen fortsätter bara fram till 13 juni och eftersom vädret i alla fall här i södra Sverige verkar bli dåligt i helgen så är det väl perfekt läge att gå på utställning.

lördag 5 juni 2010

Emilie Florin - Not For Sale

Kandidatettorna på Konstfackskolans Textilprogram ställer ut och visar det textila områdets bredd. Utställningen som heter "Not for sale" finns på varuhuset PUB (plan 02) och pågår fram till den 16 juni. Emilie Florin är en fd elev från Estetiska programmets Bild- och forminriktning på Peder Skrivares skola. Efter gymnasiet gick hon två år på Idun Lovéns konstskola i Stockholm och kom sedan direkt in på Konstfacks textilprogram. Det skall bli spännande att följa hennes fortsatta utveckling.