söndag 21 februari 2010

Senaste flugan?

Hobbyfotografen Magnus Muhr fick en idé när han såg en död fluga på golvet. Han plockade upp den, lade den på ett papper och ritade till armar och ben för att göra den roligare och fotograferade den. På den vägen är det. Nu vill ett engelskt bokförlag ge ut en bok med hans flugbilder.
Länk

lördag 20 februari 2010

Snygg häck - Naturen som formgivare

Två bilder från idag. Först en bild tagen från köksfönstret, en oxelhäck i snöskrud. Sen från vardagsrums fönstret, en snöformation skapad av vinden. Här har jag jobbat med ett justeringslager i svartvitt med högkontrast rödfilter och blandningsläget linear burn.

Självporträtt goes POP del 2

Fler popkonsttyplichstensteinporträtt finns här

måndag 15 februari 2010

Självporträtt goes POP

Nu har halva gruppen i ettan gjort klart sina asfräna och coola popkonst-självporträtt. På fredag ska resten av gruppen göra samma sak.

lördag 13 februari 2010

Parafras digital

Ettorna håller på med parafraser några veckor och den här gången fick de faktiskt inte välja bild själv utan jag slumpade ut bilder i gruppen. Som ett avbrott i acrylmåleriet gör de ett digitalt självporträtt i Lichstenstein-stil. Jag gjorde själv ett idag som exempel, hmm... Texten snodde jag från Jan Stenmark.
Sådär ja, då har man en ny profilbild till sin fejsbok!

onsdag 10 februari 2010

Hej vecka 5

Först en bild på Malin och min kollega Kristiina som har projektarbetssamtal när jag kommer och stör. Nedan tre av ettorna som håller på med parafras-måleri.