söndag 30 november 2008

Lista

Jag hittade en intressant sak:

1001 Paintings You Must See Before You Die
HÄR

Öppet hus på Göteborgs konstskola

Det är alltid lika kul att besöka konstskolor. Det finns så mycket kreativitet i väggarna och man får en sån lust och inspiration att skapa själv. Det brukar iofs gå över när man landar i vardagen. På Göteborgs konstskola kunde man bland annat se hur det gick med Kickis och Davids parafraser som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Det vänstra delen av Kickis målning börjar bli klar.

Jag har ingen bild på Davids förlaga "Danskt landskap" av Laurits Andersen Ring men ungefär som som skissen här nere ser den ut. I Davids tolkning har det snarare blivit ett norrländskt landskap i en nationalromantisk tradition. länk till tidigare inlägg om detta









fredag 28 november 2008

Flickan med pärlörhänget del 5

Fredag 28 nov
Nu får hon vila och torka fram till torsdag nästa vecka. Sen får vi se vad Jennie hittar på. Den kanske är klar?

Flickan med pärlörhänget del 4

Torsdag 27 november

Besöksdag

På torsdagen denna vecka var det besöksdag för elever från kommunens alla niondeklasser. Till Rosenfredsskolan kom ca 130 elever som var intresserade av det estetiska programmet. En hastig rundvandring hos alla inriktningar gjorde eleverna säkert mycket klarare över sitt gymnasieval, eller tvärtom.

lördag 22 november 2008

Estetveckan - Flash


Jag har lagt upp lite flashfilmer från fredagen HÄR.
Det som finns under länken är gjort av elever som bara har varit inne i programmet i 6-7 timmar. Så ni får ta det som det är, nybörjar-övningar. Programmet har en ganska hög inlärningströskel men sen är det bara kul.

torsdag 20 november 2008

Estetveckan torsdag


En detalj från en pågående stor gruppmålning.
Jag hälsade på gruppen med Kristiina uppe på PS och kollade in deras stora gruppmålningar som såg ut att kunna bli jättehärliga. Sen ner till Rosenfred och kolla läget och snacka med de treor som jobbade självständigt på vån 3. Uppe på vån 4 höll Marianne och Christer på med två grupper. Jag har lagt ut några bilder från idag KLICKA HÄR.
På eftermiddagen körde jag igång en grundkurs i flash med en grupp. Vi håller på hela dan imorgon också. Resultat kommer att publiceras här såklart.

onsdag 19 november 2008

flickan med pärlörhänget del 3


Ni kan fortsätta att följa processen. Tidigare inlägg kan ni se om ni klickar här och här.
Estetveckan pågår som sagt för fullt och många av treorna satsar sin "ateljétid" på att jobba med sina parafraser och/eller projektarbeten. Det är full aktivitet i hela huset. Till och med uppe i det sk grafikrummet på femte våning har en konstnärskoloni slagit sig ner.
Och mer bilder från estetveckan finns här om du missade det i föregående inlägg.

tisdag 18 november 2008

Estetveckan ht08 är igång


Bild - Några av de skor som skapades under "Pimp my Sko"
Så har estetveckan dragit igång. Innebär alltså att vi bryter schemat och jobbar med olika teman/arbeten, vi blandar också grupperna. Samtidigt håller musikerna på med sina repetitioner och konserter. Jag såg den första igår och ska gå på den andra på onsdag också. Man blir alltid lika imponerad av musikerna. Man bildeleverna är inte så dåliga de heller! (naturligtvis gäller det textil dans och drama också ;-))Jag har lagt ut lite bilder på sånt vi har gjort igår och idag. LÄNK TILL BILDER

tisdag 11 november 2008

Organisk form

Mika ställer ut lite grejer under rubriken "Form" på Varbergs biblioteks nedre plan under vecka 46 - 48. Mer om Mika finns på ignorantART.

lördag 8 november 2008

Tillståndet på planeten

tja... om man gillar Radiohead så måste man ju kolla in här varje dag. Länkarna är enastående bra. LÄNK: Dead air space

Färger

När jag tittar ut från sovrumsfönstret denna grå novembermorgon vet jag först inte riktigt vad jag ska känna. Det är ett lite disigt ljus och det sticker nästan i ögonen. Färgkombinationen kan säkert få en del att kräkas, men vad tusan! Fram med kameran. Nu känner jag mig riktigt upplivad!

fredag 7 november 2008

Skottskadad


Skottskadad kan man kalla sig om man som jag är skottofil dvs har blivit smått förälskad i Skottland. På 80-talet ÄLSKADE jag Simple Minds. Listan på bra band därifrån kan göras hur lång som helst. Del Amitri, Primal Scream, The Jesus and Mary Chain, Teenage Fanclub, Mogwai, Belle and Sebastian, Frans Ferdinand, The Fratellis mfl. Nuförtiden är ju Glasvegas hypade upp över öronen men själv är jag rätt skeptisk. Pompöst är ju bara förnamnet. Läste dock en artikel i Aftonbladet som var både intressant och roande. Speciellt grejen med den kvinnliga trummisen i bandet som verkar supa de övriga under bordet. Det är Skottland. Jag vet för jag har mött damerna som bara beställer Sprite hela kvällen på puben och fyller på glaset med "Lidl-vodka" ur handväskan.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article3715798.ab
Dom kommer till Sverige i mars. kolla så länge
oj, nu låter det som om jag gillar Glasvegas... men det är min fru som gillar dom, jag har sagt det förr. (här)

Nu är det Fredag

Vid fyratiden på fredagseftermiddagarna brukar en nästan magisk stämning infinna sig. Solen börjar gå ned utanför Skrivareklippan och bara ett fåtal elever dröjer sig kvar i bildsalen. Bland andra en kille som väntar på sin gitarrlektion. Under tiden kan han leka med sina självlysande små vänner.

Lärarkandidaterna

Fredrik och Josefine gjorde sin sista dag hos mej för den här gången. Välkomna tillbaks vecka 9, 2009!
Kolla in Fredriks Banksy-style-Obama.

Flickan med pärlörhänget 2

Eller kanske ska man kalla henne Flickan med läppstiftet.Till vänster, 23 oktober. Idag ser hon ut som till höger.Den vänstra har ett rejält blå-stick, tänk bort det. Färgerna i den högra är mer som i verkligheten (fast det är ju subjektivt och jag kan ju inte veta hur det ser ut på din skärm)

torsdag 6 november 2008

Parafrasuppgift igen.

Jag startade upp parafrasuppgiften i min indval-grupp idag. Att låta sig inspireras av andra och härma, det är nog det bästa sättet att lära sig på. Jag kanske är fantasilös som upprepar mig och använder parafrasuppgiften i stort sett alla bildkurser men resultatet brukar bli så bra och så får man lära känna en konstnär på ett annat sätt.Två av mina elever valde att göra parafras på Grant Woods "American Gothic" en av de mest parafraserade och parodierade bilderna. Man kan hitta många varianter på nätet. Här är ett exempel. Bilden finns på http://www.jenniferwiggs.com/

NE2:orna i onsdags

Klart men kan släppa loss lite när man nästan är klar med sin mosaik.

tisdag 4 november 2008

vaddå centralperspektiv?

Man förstår ju David Hockney på ett annat sätt genom en kamera och photosnopp, f´låt shop.
Indval-gruppen i åk 2, nja... inte riktigt alla.

måndag 3 november 2008

Gadget del 2

Jerry har skapat megnetpoesi på temat kameler. Läs och njut. Jerry jobbar på en friskola Själv jobbar jag ju som sagt på Peder Skrivares skola - Ett riktigt gymnasium men tack för bidraget Jerka